PUTERI AYU
Bahan-bahan:
A
3 biji telor B
220gm gula kaster
B
80ml santan + 20ml air pandan
5 titik pewarna hijau dan sedikit esen pandan
C
120gm tepung gandum
D
1 paket eno biru dan 1tsp overlet
* 300gm kelapa parut atau secukupnya digaul dengan garam dan masukkan sedikit tepungubi supaya melekat.
* Tekan ke dalam acuan, kukus sebentar lebih kurang 1-2 minit baru dituangkan adunan tadi.
Cara2:
Dengan menggunakan whisk, pukul baha2 A sehingga kembang, masukkan B dan pukul lagi, slow speed, masukkan C dan pukul sebentar dan akhir sekali tuangkan ke dalam acuan dan kukus selama 10 minit.
Thursday, May 20, 2010
PUTERI AYU
Posted by zolidyanor at 5:00 AM
Labels: Kuih Tradisional
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment