BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, October 15, 2010

Talam keladi


Puding Pelangi Kristal

Bahan-bahan

400gm santan pekat/susu cair
1000ml air
200gm gula
21/2 tbsp serbuk agar-agar
1/2 tsb garam

Cara-cara

1. Masak semua bahan sehingga mendidih dan tapis

Bahan B

1000ml air
11/2 tbsp serbuk agar-agar
170gm gula

PEWARNA

Cara-cara
1. Masak sehingga mendidih dan tapis

Cara Melapis (3 warna)- Ungu,Kuning lemon,Biru

1. Pilih warna mengikut kegemaran
2. Warnakan warna pertama bahan santan 350gm dan tuangkan ke dalam acuan
3. Warna yang sama tetapi agar-agar kosong sebanyak 250gm setiap lapisan.
4. Buat sehingga habis.
5. Guna loyang 10'x10' (klu nak guna loyang bentuk lain pun tak apa)

0 comments: