BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, May 30, 2016

Minuman/Juice





Asalamualaikum....salam isnin semua. Harini baru nak intai dapur Lid yang dan berkarat dan berhabuk ni.
sebelum kita main masak-masak kita bismilah dulu minum jus apple asam boi suam. musim-musim panas yang melampau ni sedap sejukkan tekak dengan jus dan ais tapi arini pilih untuk minum suam....nak cuba tinggalkan ais kalau boleh sebab dah lama ikut perasaan minum ais sampai perut pun dah naik bonyah...
time nak minum mulut cakap...bonyah pun bonyah la....tapi bila naik bergaya mulalah menyesal tak sudah.
ok la...arini memang tak masak lagi....just nak share keenakan apple juice asam boi je... nanti esok-esok boleh la Lid masukkan entri2 yg menarik sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak...inshaAllah.

Apple Juice Asam Boi {tau korang semua dah pandai buat pun)

3biji Apple Hijau
1biji asam boi besar yg warna kelabu tu
sedikit air panas utk kembangkan asam boi tu
ais ketul...kalau nak
gula tak payah...


0 comments: